עדכון בנושא ביטוח סיעודי
עקב ביטול הביטוחים הסיעודיים בקרוב לנוחיותכם להלן מעט מידע בנושא הביטוח הסיעודי בחלוקה למוסדות השונים:
ביטוח לאומי:
בהבט הזה גמלת סיעוד מתחלקת ל-2 קצבאות שתלויות בגיל (מעל 67 לגברים ומתחת ל62 לנשים).
א.קצבת שרותים מיוחדים של בין 1400 ש"ח ל-4120 ש"ח למצבים החמורים ביותר.. לפי דרוג
מעבר לכך יש קיזוזים ובחירה בין קצבאות שונות ומיועד רק לפני גיל הפרישה.
את הבדיקה עורך ביטוח לאומי והקריטריונים הם עד כמה תלוי החולה בזולת.
להלן הלינק:
לאחר גיל פרישה:
קצבת סיעוד קצבה זו נמדדת בשעות ובהכנסתם של החולה .
הקצבה ניתנת גם כאן כתלות בכמות עשיית הפעולות הבסיסיות ובמבחן הכנסה לזוג.כמו כן הכסף ניתן כנגד שעות טיפול או כהחזר על בסיס מטפל זר/ישראלי..
ההחזרים נעים בין 954 ש"ח ל4000 שח החזר במקרים סיעודיים הקיצוניים ביותר..
לידע כללי עלות הטיפול בחולה סיעודי עם כל המשתמע מכך נעה בין 12,000 ₪ ל-25,000 ₪ לחודש תלוי בהקף העזרה (שימו לב שגם ביטוח לאומי משלם לפי חומרת הסיעוד )
2.ביטוח סיעודי קבוצתי מקופת החולים
ביטוח זה הוא ביטוח שמספק מענה לבעלי צורך סיעודי שהצטרפו לתוכנית סכום הכסף לחולה נמדד על פי גיל הצטרפות ראשוני כאשר לציבור שהצטרף לפוליסה מעל גיל 50 יקבל עד 4,500 ₪ נוספים בבית ועד 6,500 ₪ במוסד כנגד קבלות הפיצוי כאן מוגבל ל-5 שנים,ועדיין כפוף לשינויים מעת לעת על אף פתרון ארוך הטווח של הפיקוח שכן מדובר על ביטוח קבוצתי.
חשוב להדגיש כי צריך לעמוד באי עשיית 3 פעולות בסיסיות יומיות (50 % מכל פעולות בסיסית כגון:להתלבש ולהתפשט,לקום ולשכב,רחצה אכילה ושתייה וכן שליטה על הצרכים)
כמו כן דמנציה ואלצהיימר שמתבטאים ברמה מספקת גם כן יכללו ללא צורך באי עשיית פעולות אלו (תשישות נפש).
ראוי לציין בשונה מהביטוח הפרטי כי הכיסוי אינו כולל הבטחת ותק להשארת אחוזים מן הביטוח במקרה ביטול הפוליסה וכן נתון לשינויי מחיר ותנאים מעת לעת (כמו שקרה רק השנה).
הבדיקות הערכה תפקודיות בביטוח מטעם הקופה מנסיוני הרב פשוט אכזריות וכואבות.אופן הבדיקה לא מרחם גם על החולים הסיעודיים הברורים ביותר.לדעתי האישית חמלה לא תמצא שם כיוון שבכל מקרה פוליסות אלו בעלי הפסדי עתק וכל הנוגעים בדבר אינם יודעים כיצד להתמודד עם שטף התביעות ולכן בודקים בדקדקדנות כל תביעה.
להלן תנאי הכיסוי הסיעודי לחברי כללית לדוגמא:
3.ביטוח פרטי:
ביטוח פרטי הוא כיסוי שהלקוח משלם עליו בעצמו ובעבור עצמו ככזה הוא יכול לבחור את סכום הפיצוי הקבוע וכך גם המחיר קבוע.
הביטוח הסיעודי הפרטי למעשה צובר זכויות (ערכי סילוק),כלומר ביטול פוליסה לאחר מספר שנים נקוב אינו מבטל לגמרי את הביטוח אלא משאיר ביטוח סיעודי ללא עלות והתחייבות לסכום ביטוח כלשהו על פי הותק לכל החיים .
מעבר לכך ניתן לרכוש השלמה לאחר ה-5 שנים פיצוי שתיכנס בנעלי קופת החולים ותספק פיצוי סיעודי לכל החיים,יתרון נוסף הוא אפשרות בחירה של פיצוי לכל החיים.
למען האמת חברות הביטוח לא אוהבות כלל את המוצר הזה כי עתודות ההתחיבויות בו עצומות,אנשים בעלי בעיות רפואיות ברוב החברות מקבלים עלות נוספת/נדחים כיוון וחברות הביטוח מפחדות לדעתי בצדק מן ההתחיבויות העתידיות בגינו.
אחד החסרונות הינו נושא המחיר,המחיר במיוחד לגילאים המבוגרים גבוה צריך לזכור שמדובר על ביטוח שלרוב האנשים יהווה פשוט פוליסת חיסכון.אין דרך קלה לומר זאת רובנו נהיה סיעודיים בסוף.
להערכתי כל אזרח צריך ביטוח סיעודי פרטי לפחות על 5,000 ₪ לו ולמשפחתו,אני מאוד מצר על כך שההחלטה של דורית פגעה בכל כך הרבה אנשים בגילאים מבוגרים שכרגע נפגעה גמלת הסיעוד העתידית שלהם באופן טוטאלי.